• Pas 80 bus 7 – 2440 Geel
  • Openingsuren: Enkel op afspraak
  • Bel ons op

    +32 14 72 76 03

  • Mail ons

    info@laumax.be

Aanzicht Antwerpseweg - Pas
Het project is gelegen op de plaats waar de belangrijkste invalsweg van Geel, de Antwerpseweg, aanhaakt op de Ring: een prominente, zichtbare plek waar dagelijks vele auto’s passeren. Het gebouw biedt onderdak aan diverse functies: 2173m² kantoren (verdieping 1 en 2), een conciërgewoning en een ontvangstlobby met ontbijtruimte en vergaderzaal voorzien van terrassen (verdieping 3), hotelkamers en businessflats (verdieping 4 tot en met 10). Onder- en bovengronds zijn er in totaal 90 parkeerplaatsen en stallingen voor 40 fietsen. Deze diversiteit aan functies zorgt ervoor dat het gebouw intensief wordt gebruikt: 7 dagen per week en 24 uur per dag. Een flexibel hybride gebouw vereist wel een zekere neutraliteit in de architectonische expressie.
Aanzicht Pas - Antwerpseweg
De onderbouw heeft ongeveer de hoogte van de omliggende bebouwing. De gevel is uitgevoerd in strakke witte betonpanelen. Het lichte buitenschrijnwerk en de witte panelen zorgen voor een strak en sober geheel. De bovenbouw maakt zich los van de onderbouw door een tussenlaag die volledig is beglaasd, zodat het vormelijk concept van een kubus op een sokkel helder blijft. De tussenlaag wordt hierdoor een bijzondere en herkenbare plek binnen het gebouw. De bovenbouw vormt een zuivere kubus, die boven de omliggende bebouwing en bomen uitsteekt en als een baken van ver zichtbaar is. Het volume is 3,5 meter verschoven t.o.v. de onderbouw; door deze uitkraging komen de bouwdelen los van elkaar en wordt de entree van het gebouw aangekondigd. De gevel van de bovenbouw is op dezelfde manier behandeld als die van de onderbouw. Het resultaat: een helder en krachtig sculpturaal gebouw op een plek die om duidelijkheid vraagt.
Inplantingsplan
Het terrein wordt rondom afgezoomd met 2m hoge hagen, zodat het gebouw in een groene kamer staat. Ter plaatse van het entreevolume wordt de haag onderbroken, zodat de entree vanaf de rotonde en de Pas goed zichtbaar is terwijl geparkeerde auto’s toch uit het zicht worden gehouden. In de voorzone langs de Pas is plaats voor een infiltratie- of bufferbekken en enkele boompjes. Een groen ‘zebrapad’ met enkele zitbankjes wijst de weg naar de entree.
Parkeergarage
Om zover mogelijk te voldoen aan de parkeernood welke zulk een gebouw met zich zou kunnen meebrengen, werden zowel ondergronds als op het gelijkvloers parkings voorzien. De 45 ondergrondse parkings zijn bedoeld voor de vaste gebruikers van het gebouw, zodat de bovengrondse parkings vrij blijven voor bezoekers van het hotel en de kantoren. Op deze manier zal het gebouw uitnodigend zijn voor iedereen die daar moet zijn. Tevens werden voldoende fietsenstallingen en bergruimtes voorzien.
Gelijkvloers
Op het maaiveldniveau levert een verdiepingshoogte van bijna 3 meter in combinatie met het groen rondom een aangenaam lichte en ruimtelijke bezoekersparking op. De ruimtelijkheid wordt versterkt door een lichte kleurstelling. De verlichting wordt voorzien in lijnen die samenkomen bij het entreevolume en de bezoeker als vanzelf naar de entree leiden. Het entreevolume wordt uitgevoerd in glanzend goudkleurig getint glas als warm kleuraccent in de verder witte ruimte. De bezoekers kunnen makkelijk parkeren op de 40 bovengrondse parkings of in de ruime fietsenstalling. Ook de bushalte vlakbij het gebouw zorgen voor een makkelijke toegankelijkheid.
Eerste verdieping
Op de eerste verdieping is een open kantoorruimte voorzien welke door de klant naar eigen wensen kan worden ingevuld. De ruimte is 1084 m² groot en heeft langs de 4 zijden grote raampartijen waardoor het kantoor baadt in licht. Via een gemeenschappelijke traphal en lift krijgen zowel gebruikers als bezoekers van hun parkeerplaats rechtstreeks toegang tot het kantoor. Door de strategische ligging van het gebouw aan het rondpunt op dé invalsweg van Geel creëert u door de grote visibiliteit op deze locatie een uniek visitekaartje voor uw bedrijf. Voor meer info en verkoop: contacteer ons info@laumax.be of 014/72.76.03 of via de contactknop.
Tweede verdieping
Op de tweede verdieping is een open kantoorruimte voorzien welke door de klant naar eigen wensen kan worden ingevuld. De ruimte is 1089 m² groot en heeft langs de 4 zijden grote raampartijen waardoor het kantoor baadt in licht. Via een gemeenschappelijke traphal en lift krijgen zowel gebruikers als bezoekers van hun parkeerplaats rechtstreeks toegang tot het kantoor. Door de strategische ligging van het gebouw aan het rondpunt op dé invalsweg van Geel creëert u door de grote visibiliteit op deze locatie een uniek visitekaartje voor uw bedrijf. Voor meer info en verkoop: contacteer ons info@laumax.be of 014/72.76.03 of via de contactknop.